KEZDŐDÖTT AZ ELSŐ „BASKET FRIENDS” TÁBOR

Hétfőn, június 26-án, Törökbecsén kezdődött az első kosárlabda tábor fiatalok számára- „Basket friends”. 

Az idei tábor összesen  18 napig fog tartani, két kilencnapi  váltásban. Az  első váltásban itt lesznek a törökbecsei  és közelebbi  környezetből  szármozó  elemisták .

A lányok és a fiúk  edzeni fognak több csoportban  profeszionális edzőkkel és versenyezni fognak egymással ebben a népszerű sportban.   A második váltásban itt lesznek a fiatalok Iránból, Romániából,Cipruszról, Magyarországból és a többi országokból. Érdekes és gazdag programjuk lesz. Több aktivitás történik Tiszaparton, nyitott pályán, friss levegőn, gyönyörű környezetben.

Zlatko Jovanovic, a tábor szervezője és teremtője, ezt mondta az összeszerelt résztvevőknek és a számos közösségnek , a tábor első napján:

       „ Ezt a tábort kitaláltam és megszerveztem azért mert adósnak éreztem magam kosárlabda játeknak.Valami módon kell, hogy visszaadjam azt amit tőle kaptam . En itt kezdtem játszani és szeretném , hogy ma is a törökbecsei gyerekek kapjanak sanszát és alkalmat. Itt fognak edzeni, valamit megtanúlni és lehet, hogy némeiknek sikerül majd nagy karriért elérni.”

 Az első nap a táborban jó hangulatban múlt el, a következő napokban pedig várhatóak az intenziv edzések és a barátkozás, mert a tábor egyik célje a sportolók összekötetése is , első sorban itt az országunkban, de szintén a világban is.