AZ ELSŐ TÁBOR A MÁSODIK FÉLIDEJÉHEZ ÉRKEZETT

Hétfőn, július 3-án, a tábor résztvevői eljátszották a befejező meccseket  és a tőbbi versenyeket, miután a legjobb résztvevőknek kilettek elosztva a medálok és elismervények. Ezzel a tábor első része , ami kivételesen a Szerbiából szármozó gyerekeknek volt megszervezve, véget ért.

Az elismervények átadásának ünnepségén jelen volt a Zoran Erceg is, törökbecse híres kosárlabda játékosa, aki gyermek- és ifjú kora legnagyobb részét itt töltötte Törökbecsén, ahol megtette az első sport lépéseit is. A táborunkat kommmentálva kiemelte azt is , hogy ez egy ritka jó dolog, amit mindenféleképpen meg kell támogatni.

Épp ezeken a kosarakon kezdtem kosárlabdázni és megcsináltam az első lépéseimet. Kár, hogy annak idején nem volt ilyesmi, és nagyon örülök , hogy a Zlatko (Jovanovic) meginditotta ezt a városunkban, valamint, hogy én is itt vagyok ma este”, mondta az Erceg.

Zoran Ercegen kívül a tábort, mint vendég, meglátogatotta Elmedin Kikanović, Bosznia és Hercegovina válogatott játékosa  is. Ő azt mondta, hogy tényleg nagyon pozitivan megvan lepedve táborral kapcsolatban és hogy ez  egy nagy vállalkozás Vajdaságban.

Beszélgetésből a tábor főszervezőjével megtudtam, hogy nagy tervei vannak, hogy ez a tábor évről évre  nagyobb és nagyobb legyen,” mondta a Kikanović, dicsérve a tábort, hogy nagyon magas színvonalon volt. „Émlékszem a saját táboraimra. Mindegyiken megtanultam valami új dolgot a kosárlabdajátékról, ismerkedtem az új barátaimmal, ami a gyereknek sokat jelent ebben a korban.

Ennek a tiszaparti kosárlabda játék mesének a teremtője Zlatko Jovanović  szintén nagyon meg van elégedve az elért eredményekkel.

  Nekem ez a nyolc-kilenc nap nagyon gyorsan elmúlt, ami azt jelenti, hogy kitűnő volt. Az edzések kitűnőek voltak és most mikor véget értek, látom hogy a gyerekek (résztvevők) és a szülők nagyon boldogok”, mondta a Jovanović  reménykedve, hogy ez csak a kezdet, de jövőre átalakul  tradicióvá.

Július 3-án Törökbecsére megérkeztek a kezdők az  iráni „Atasi” (nevű) kosárlabda iskolából. Mehradi Atasi, aki el is hozta a fiatal kosárlabda játékosokat az országunkba, azt mondta hogy először vannak itt Törökbecsén kosárlabda táborban, de reméli, hogy ez a szerb és az iráni kosárlabda játékosak közötti eggyüttműködés kezdete. Hozzá adta még azt is, hogy a sport és a kultúránk  cseréje  biztosan tartani fog jó sokáig és hogy időközben magasabb szintre fogjunk őket emelni..

A következő napokban Törökbecsén összejönnek a fiatalok Iránból, Romániából, Ciprusról, a folytatásban pedig tovább is részt vesznek   minden aktivitásban gyerekek a mi országunkból.